Hur får man betalt för hosting Zoom och Facebook klasser

Innan pandemin slog, brukade människor gå till fitness och matlagningskurser personligen. Numera, sådan kontakt är outgrundliga, men det betyder inte att du inte kan fortfarande värd klasser och tjäna pengar.

Tack vare en ny funktion på Facebook – och även på Zoom — kan vem som helst erbjuda sina tjänster praktiskt taget och debitera inträde.

Zoom rullade ut en separat plattform på Oktober. 14 för online värd händelser kallas OnZoom. Det som skiljer OnZoom från vanlig Zoom är möjligheten att upptäcka händelser som du vill delta i och möjligheten att tjäna pengar på din egen. Enligt företagets blogg tillåter den nya plattformen företag och skapare att schemalägga och vara värd för en mängd olika evenemang, lista och sälja biljetter och marknadsföra sina evenemang via sociala medier och e-post.

För att vara värd för en betald klass på Zoom måste du vara en betald användare. Detta innebär att du måste hålla ett Pro ($149/år), företag ($199/år), företag ($199/år) eller utbildning ($1800/år för 20 värdar) konto, eller vara en vanlig Zoomanvändare under ett av dessa konton med godkännande av dess ägare. Du måste sedan ansöka via Zoom för att bli en officiell värd, som är godkänd “efter Zoom eget gottfinnande.”Om du inte är godkänd av någon anledning läggs du på en väntelista för framtida omvärdering.

När du är i, OnZoom plattformen ger dig inställningarna för att skapa en gratis eller betald Händelse kort och främja din klass på sociala medier. Vissa värdar som redan har godkänts inkluderar California State Parks Hemma, som erbjuder ett gratis evenemang simulerar en promenad genom Humboldt Redwoods State Park och fitness instruktör Alex Cooley, som är värd ett Halloween-tema betalas träningspass klass.

Facebook: s betalda händelser funktionen lanserades i augusti och har liknande standarder, som det också utvecklades med företag i åtanke. För att vara värd för en betald händelse på Facebook: s plattform måste användare vara en sidägare som uppfyller företagets betalda intäktspolicyer. Om du kvalificerar dig, bör du kunna vara värd för en klass på samma sätt som du skulle en personlig händelse via Facebook, med händelsedetaljer, biljettpriser och evenemangskampanj allt i samma utrymme. Vissa befintliga betalda händelser inkluderar matlagningskurser, träningspass, och även online insamlingar.

Medan Facebook Facebook inte rulla ut en separat plattform för den här funktionen, chef för Facebook App Fidji Simo sade via blogginlägg att företaget arbetar för att förbättra sin befintliga levande plattform för större betalda händelser, och testar live hosting via Messenger för mindre.
Hur man laddar för Zoom och Facebook klasser

Faktiskt få pengar för dina klasser följer en annan procedur på varje app. För Zoom måste du ha ett PayPal-företagskonto anslutet till ditt OnZoom-konto. Se till att din e-postadress på ditt PayPal-företagskonto matchar den du använder på Zoom och OnZoom.

Enligt Zooms hjälpcenter ska utbetalningar skickas till det anslutna PayPal-kontot ungefär en dag efter evenemanget, och per-transaktionsavskärningen som tas från dina intäkter bestäms av ditt eget avtal med PayPal. Generellt är Paypals försäljningsavgift 2.9 procent plus $ 0.30 per försäljning.

Zoom uppgav att det inte kommer att ta en extra plattformsavgift genom resten av 2020. I det nya året kommer det att utvärdera när man ska införa en plattformsavgift och vilken procentandel som kan vara.