Tandblekning

Individer med tänder som är missfärgade på grund av ålder, rökning eller olika andra externa färgningsvariabler är enastående kandidater för tänderlättnad. Forskningsstudie tyder på att tandblekning är helt effektivt hos mer än 78% av människorna. När tandblekning fortsätter att öka i popularitet, fortsätter forskningsstudien direkt till alla typer av blixtsystem.

Tandblekning är inte permanent och fungerar också genom att bli av med de naturliga produkterna i emaljen genom att göra dem flytande med en peroxidbiprodukt. Tandblekning är bara tillförlitligt om det finns mycket emalj.

Det finns två huvudtyper av tandblekning: professionell blekning och tandblekningssatser.

Specialist Tandblekning

En av de mest effektiva och även säkraste metoderna för tandblekning är den tandläkare-övervakade behandlingen. Inledningsvis kommer tandläkaren säkert att avgöra om du är en kandidat för tandblekning och också vilken typ av blixtensystem som säkert skulle ge de bästa resultaten. Tandläkaren måste också gå igenom vad du direkt kan förvänta dig för din individuella situation. Före tandblekningsterapi rengör många tandvårdsexperter tänderna, fyller upp håligheter och ser också till att personens tandkött är friska.

Tandläkare rekommenderar vanligtvis att prova tandblekning först, för att hålla sig borta från kravet på ett mer komplext kosmetiskt jobb. Frågor som kan äga rum i professionell tandblekning är oregelbundna och är vanligtvis mindre. På det hela taget är tandblekning under specialistvägledning en effektiv teknik för att tända tänderna.

Pearly Whites Blekningssatser

En alternativ teknik för professionell tändbelysning är att använda ett tändbelysningssystem eller -paket. Många tandblekningssystem innehåller en blekningsgel som är placerad i munstycken som passar över dina tänder under olika tid. Vanligtvis ger kvalitetstandblekningssatser dig tillbaka mellan $ 500 och $ 800. Utgifterna för tandblekningssystem börjar på cirka 29,95 dollar, men de är normalt mindre tillförlitliga.

Den amerikanska tandvårdsorganisationen har godkänt sin godkännandestämpel för vissa tandblekningsprodukter, så se till och leta också efter ADA-märket för godkännande om du ska förvärva en blekningssats. Det är nödvändigt att tillverkarens anvisningar följs exakt när man använder ett hemtandblekningspaket. Använd inte en tänderlättande produkt i mer än 2 veckor utan att prata med en tandläkare.

Negativa aspekter och begränsningar av tandblekning

Även om tandblekning är extremt tillförlitlig kan det finnas kortvariga nackdelar, såsom värkande tandkött eller värkande tänder från blekmedlet. Kronor, broar, bindningar och även tandfyllningar går bara tillbaka till sin ursprungliga färgning; de lindrar inte någon form av extra med specialblekning av tänder. Olika fläckar kräver olika alternativ, därför är det viktigt att ha ett samråd med en tandvårdspersonal innan du försöker tänder.
Även om tänder blixtljus utvecklar ljusare leenden, är vissa individs antaganden extremt höga såväl som de sviker med resultaten.

Forskningsstudier fortsätter på alla typer av blekningssystem. På grund av dess prestanda ser tandblekning till att fortsätta att expandera i överklagande. Regelbunden professionell tandrengöring av din tandläkare hjälper verkligen till att upprätthålla den bestående framgången för tandblekning.

Tänk på att tänder bli ljusare om dina tänder är nedtonade från ålder, kaffe, te eller rökning.