NordVPN – Bästa alternativet

NordVPN är en av de säkraste och säkraste VPN-tjänsterna.

Med huvudkontor i sekretessvänliga Panama, nordvpn har den näst största servernätverk efter CyberGhost: över 5.300 säkra VPN-servrar spridda över 58 länder.

Föga förvånande har NordVPN apps utmärkta sekretessfunktioner, såsom en VPN kill switch, Double VPN och AES-256 kryptering.

Och Nord VPNS inte hålla några användarloggar, om du undrar.

Även om det inte är lika bra som ExpressVPN för streaming, nordVPN fungerar fortfarande mycket bra med BBC iPlayer, Netflix (med tillgång till sju bibliotek), Disney + och mycket mer streaming plattformar. Konsekvent snabb nedladdningshastigheter kommer att leverera snabb buffertfri visning i HD och 4K.

NordVPN slutade dock nyligen arbeta med stora streamingtjänster på Amazon Fire TV och via VPN-anslutningar på routernivå.

I oktober 2018 bevisade NordVPN sitt engagemang för öppenhet och integritet genom att låta ett team från PricewaterhouseCoopers AG (PwC) inspektera sina VPN-servrar och VPN-kod, som en del av en oberoende granskning av sin loggningspolicy.

Denna revision var den första i sitt slag i VPN-branschen, och har banat väg för andra VPN-tjänster att göra detsamma.

Läs mer på: bastavpn.se

Vi måste dock göra dig medveten om en säkerhetsincident som NordVPN lidit. I oktober 2019 framkom det att en NordVPN-server hade överträtts av en hacker under 2018.

Ingen användarinformation togs, inga data loggades och den VPN-krypterade tunneln komprometterades inte. Med detta sagt utnyttjade hackaren en oroande enkel sårbarhet, och vi är besvikna över NordVPN:s försenade svar.

Trots denna incident är NordVPN fortfarande en mycket bra VPN, men det är fortfarande något att tänka på. Läs mer om säkerhetsintrånget här.

Precis som ExpressVPN har NordVPN anpassade VPN-appar för ett brett spektrum av enheter och du kan använda dem på upp till sex enheter samtidigt (en mer än ExpressVPN). Och den kommer med beter sträckningarna för Chrome och Eldfluga.

NordVPN är ett anständigt val för Kina, men dess förvirring verktyg är inte lika tillförlitliga som ExpressVPN’s. NordVPN apps kräver vanligtvis en manuell konfiguration för att få dem att arbeta i högt censurerade länder.

Ändå är NordVPN ett bra alternativ till ExpressVPN – och billigare också.

För en mer djupgående look, läs vår fullständiga NordVPN recension.